Migreeni on kyll yks piru ittellä kun se alkaa yleensä nukkuessa ja sit siihen herää yöllä.. nytkin viime yönä taas heräsin siihen joten en menny kouluun kun päässä on joku soittamassa bassoa ja kovaa nyt onneks alkaa helpata kun tätä kirjoittelen mut olo on aika sekainen joten ei kannata välittää jos on jotain ihmeellisyyksiä tänne kirjoittanut ...

 

 

Migreeni on päänsärkykohtauksia aiheuttava sairaus, joka johtuu useimmiten ulkoisten tekijöiden aiheuttamasta reaktiivisesta häiriöstä aivorungossa. Sitä esiintyy yhdellä kymmenestä aikuisesta, naisilla kolme kertaa yleisemmin kuin miehillä.

 

Migreenin oireet

Migreenikohtauksia aiheuttavat usein tietyt ulkoiset tekijät, jotka vaihtelevat ihmisestä toiseen. Kohtauksia voivat laukaista mm. stressi tai sen loppuminen, kirkas auringonvalo ja muutenkin valon määrän lisääntyminen esim. keväisin, alkoholin käyttö, huonosti nukuttu yö tai liian pitkät ruokailuvälit. Myös huono näkö (esim. sopimattomat silmälasit) ja purentavirheet altistavat kohtauskierteelle.

Kohtausta edeltävät noin päivää ennen usein tyypillisenä toistuvat oireet, kuten haukottelu, makeanhimo, väsymys ja mielialan muutokset.

itsellä nuo alle viivattutu jutut pitää aika hyvin paikkaansa..

Useimmiten päänsärky alkaa kuitenkin suoraan ilman esioireita: sykkivä, toispuolinen kova tai kohtalainen pääkipu, johon liittyy pahoinvointia ja oksentelua sekä valo- ja hajuherkkyyttä.

 

images.jpg images.jpg